Friday, July 31, 2009

Bila Cinta Bertasbih
Jika sebut sahaja CINTA semua orang tahu apa itu cinta , kenapa ada cinta dan di mana cinta? apakah cinta itu semata mata hanya kepada mahluk? bagaimana nak mengurus masa ketika bercinta? siapa pemilik cinta yang sebenarya? banyak persoalan yang timbul dengan cinta..novel bila cinta bertasbih dan ayat ayat cinta dapat merungkai segala persoalan cinta. saya kongsikan trailer filem terbaru tentang CINTA..

Cerita Bila Cinta Bertasbih ini di adaptasi dari penulis novel yang bertangan dingin HABIBURRAHMAN EL SHIRAZY. filem ini sesuai untuk semua lapisan masyarakat kerana banyak ilmu dan pengajaran yang boleh di perolehi melalui cerita ini terutama golongan remaja yang di lamun cinta ketika bergelar mahasiswa, cerita ini mengisarkan cinta indah disulami cita-cita murni untuk bergelar graduan dan model karaktor yang tidak terlampau batas. Tidak terlampau jika saya katakan novel ini berteraskan fikh.

Bagaimana hidup harus pandai mengawal nafsu bila berjauhan dari keluarga, mengimbangi pelajaran, mencari wang untuk sara diri dan keluarga yang ditinggalkan, menjaga kehormatan anggota badan. Semangat motivasi untuk pembangunan insani.

Setiap cita-cita harus suci dari hasat dengki untuk tidak menindas orang lain. Berlebih lagi mereka yang terang-terangan berkhidupan susah. Hidup saperti roda yang sesekali diatas, sesekali dibawah. Jika rajin berusaha, Insyallah rezeki Allah sentiasa ada untuk umatnya. Hanya perlu beringat kebesaran Allah s.w.t. mengatasi cita-cita manusia..

Download Nasyid From MyNasyidOnline

By Groups:
ADIKKU SAYANG ADI PUTRA AEMAN (أيمن) AHMED BUKHATIR (أحمد بخاطر)AKADEMI NASYID  AKBAR  AKHIL HAYY  ALARM ME ALGEBRA  ●AL-JAWAHER (الجواهر) AL-MIZAN (الميزان) ALL ONE  ALL FOR UMMAH  ●ALIFF ILA YA (ألف إلى ياء) AL-ANWAR (الأنوار)AL-WADI (AL-AZHAR STUDENTS, EGYPT)   AMAL AMAR  AMIEN  AS-SHOFF (AL-AZHAR UNIVERSITY' STUDENTS, EGYPT)  AN-NAURAH (النورة) AURA BROTHERS  CHEB ALI  ●DA'IE NADA  ●DALIDA (Arab Singer)  DEVOTEES DE HEARTY DIWANI DJ ErwanDMENC DURANI EXIST FAR EAST FAIRUZ (Arab Singer) FIRDAUS (فردوس) HADDAD ALWI & SULIS HAFIZ HAMIDUNHAIKAL (هيكل)  HIJJAZ (حجازIMAD  INTEAM IRA IRSYADEE JEFRI AL BUCHORI KOPRATASA LA KHAUF (لا خوف)   MAWADDAH (مودةMAWI   MESTICA  MESUT KURTIS (مسعود كرتس)  MARSHANDA MIRWANA  MU'ADZ (معاذ) MUSTIKA MUHAMMAD AL-HUSAYAN (الحسيان)  NADA MURNI (AL-ARQAM)  NADA MURNI - Nostalgia  NAFAS NAZREY (Ex-RAIHAN) NATIVE DEEN  NETTA KD & DANIL  NEW SAKHA NICE NOW SEE HEART NUR IRSYAD (نور إرشادOPICK QATRUNADA (قطر الندى) RABBANI (رباني)  RAIHAN (ريحانRAST  RUSYDAN SAFF ONE SAMI YUSUF SAUJANA   SHOUTUL AMAL  SNADA  SOUTUL MUJAHIDEEN (صوت المجاهدين) STAR FIVE SUARA FIRDAUS SUARA HATI  SUARA TAJDID  SUHAIMI SYIFA (شفاءUNGU  UNIC WADI EL-JADID  WAHEEDA  WARISAN  WILDAN  YASMIN AL-KHAYYAM  (ياسمين الخيامYASIN YUSUF ISLAM  (يوسف إسلامZAHRAN ZAIN BIKHA  ZIKRAA (ذكرى) ZUBIR ALI  ZULFAN OTHERS

By Themes:
HARI GURU  RAMADHAN (رمضان)  RAMADHAN 2 (رمضان)

Arab:
AMRU DIAB (عمرو دياب) HISHAM ABBAS (هشام عباس) PASCALE MASYALANI (بسكال مشعلاني) NAJWA KARAM (نجوى كرم) DIANA HADDAD (ديانا حداد) FIRQAH THUYUUR AL-JANNAH (فرقة طيور الجنة ) RAMY GAMAL   DANYA YUSOF (دانيا يوسف)  NANCY AJRAM (نـانسي عجـرم)  TAMER HOSNY (تامر حسني) CRY (حزن) Vol. 1